Op e Skille is in tjefte fan Utjouwerij BokmaTiisdei 26 Maart 2019

 


Biljartkampioenschappen Littenseradiel


5 febrewaris 2017

Frank Tichelman uit Kûbaard heeft afgelopen zaterdag in It Reade Hynder in Wommels de 34ste editie van het open biljartkampioenschap Littenseradiel op zijn naam geschreven. Aan het kampioenschap deden 76 biljarters mee, die 230 partijen speelden en samen 15.480 caramboles (punten) maakten in 9634 beurten.

Frank Tichelman kwam uit in de A-klasse. De algemeen kampioen van 1917 versloeg in de finale Pascal Bergsma uit Heeg en Jaap Postma uit Molkwerum. In de B-klasse werd Pieter Hilverda uit Winsum kampioen, in de C-klasse Jan Rodenhuis uit Weidum, in de D-klasse Egbert Postma uit Wommels en in de E-klasse zegevierde Adriana Metzlar uit Wommels.

Adriana kreeg ook de wisselbeker van de hoogst geëindigde dame. De Frans Zijlstra Bokaal, die bedoeld is voor de speler met de meest progressie, ging naar Eline Zeinstra uit Wommels. In de A-klasse maakte Marcel van der Woude met 117 caramboles de hoogste serie van het toernooi.

De organisatie kondigde aan na dit kampioenschap er mee op te houden. Michiel Hiemstra uit Wommels was er vanaf het begin bij betrokken. Ook Pieter Eisma en Rienk Punter hebben aangegeven het stokje te willen overdragen. Hiemstra gaf aan dat, ondanks het vertrek van de organisatie, ook in 2018 in it Reade Hynder zal worden gestreden om het open biljartkampioenschap van de voormalige gemeente Littenseradiel.

Uitslag.

A-klasse (winnaars): 1. Frank Tichelman, Kûbaard; 2. Pascal Bergsma, Heeg; 3. Jaap Postma, Molkwerum. B-klasse (winnaars): 1. Pieter Hilverda, Winsum; 2. Jurjen Rodenhuis, Weidum; 3. Gerrit Binnema, Wommels. C-klasse (winnaars): 1. Jan Rodenhuis, Weidum; 2. Otte van der Weide, Itens; 3. Douwe Keuning, Wiuwert. D-klasse (winnaars): 1. Egbert Postma, Wommels; 2. Hendrik Baarda, Lollum; 3. Pieter de Vries, Winsum. E-klasse (winnaars): 1. Adriana Metzlar; 2. Jouke Punter, Wommels; 3. Sjouke Schildstra, Easterein.

 

 

 «« werom

Dit artikel: ôfdrukke   [0] Reaksjes   [3] Foto's
Mear foto's

Folgjende krante

De folgjende krante ferskynt op woansdei 20 febrewaris 2019

AGINDA
Gean nei de agina

DIGISKILLE
Foarside argyf
Auto Haaima

Lukkes

Tandarts Wommels

Klein

Van der Velde Mode en Slapen

Accelent

StudioSmids

It Dielshs